Waar je als kind gekend wordt.

Pedagogisch beleid

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig.

Aan ons de taak om te zorgen dat er altijd wat te ontdekken en te leren valt.
Daarom kijken wij goed naar de kinderen: wat boeit hen, waar zijn ze aan toe, wat willen ze doen.
Dit zorgt dat elke dag voor zowel de kinderen als voor ons anders is.

Wij zijn er voor de kinderen als ze er zelf niet uitkomen of om ze te stimuleren net dat stapje extra te zetten dat ze alleen nog niet durven.
We zorgen voor uitdagende activiteiten.
Wij helpen de kinderen de wereld te ontdekken door het ze zelf te laten ervaren, niet door ze te leren hoe wij vinden dat het zit.
Zo bereiden we ze voor om straks zelfstandig hun weg te vinden in een steeds veranderende maatschappij.

Kinderdagverblijf PippilottaOp kinderdagverblijf Pippilotta ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. De pedagogisch medewerkers geven elk kind de ruimte om het persoonlijke karakter te ontwikkelen. Door middel van activiteiten worden de kinderen zich bewust van hun eigen capaciteiten en grenzen.

De groep functioneert als een sociale leeromgeving. De omgang met andere kinderen en de interactie met de pedagogisch medewerkers zorgen elke dag weer voor talrijke ervaringen. Hierdoor ontwikkelen de kinderen essentiële normen en waarden zoals respectvol met elkaar omgaan, samenwerken, elkaar helpen en naar elkaar luisteren.

Kinderdagverblijf Pippilotta huiselijke sfeerDe huiselijke en harmonieuze inrichting zorgt voor een goede sfeer die aansluit bij de thuissituatie waardoor kinderen en ouders en/of verzorgers zich prettig voelen. De pedagogisch medewerkers zorgen voor ritme en continuïteit en ondersteunen het leerproces van het kind. Het contact met vriendjes en vriendinnetjes stimuleert de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het huiselijke interieur draagt bij aan het gevoel van geborgenheid.

Kinderen moeten zich op kinderdagverblijf Pippilotta gekend weten. Dat is waar alles om draait. Wij willen dat de opvang aantrekkelijk is voor alle kinderen: jongens én meisjes, kinderen van alle leeftijden en kinderen met diverse achtergronden.

Kinderdagverblijf Pippilotta heeft een visie geformuleerd wat uitgaat van opvoedingsdoelen zoals die geformuleerd zijn door prof. J.M.A. Riksen Walraven, hoogleraar Kinderopvang.

Samen met het kind, geven wij de toekomst vorm,
Verkennen wij nieuwsgierig en vol durf alle mogelijkheden,
Met gevoel en verstand laten we zien dat wij betrouwbaar en krachtig zijn. 

Dit doen wij door:

  • Kinderen de ruimte te geven om veilig te groeien: individueel en samen
  • Ouders een gevoel van vertrouwen te geven: gecontroleerde kwaliteit
  • Uitdagingen te zoeken om de wereld van de kinderen en medewerkers te blijven vernieuwen en steeds de grenzen te verleggen
  • Een professionele aanpak met een open blik die de verbinding zoekt met de wereld om ons heen