Waar je als kind gekend wordt.

Verzorging

Op iedere groep hebben de pedagogisch medewerkers een eigen ritueel voor het aan tafel gaan. Bij de wat oudere kinderen is het gebruikelijk om eerst gezamenlijk de groep op te ruimen voordat de kinderen aan tafel gaan. Als alle kinderen aan tafel zitten en het eten eraan komt wordt er eerst samen gezongen. Op die manier krijgen de kinderen regelmaat en duidelijkheid, ze leren op elkaar te wachten en iets gezamenlijk te doen en delen. Wij volgen bij de bereiding van de voeding goede hygiënevoorschriften.

De kinderen eten fruit wat iedere dag vers aanwezig is. Voor de jongste baby’s wordt het fruit gepureerd. Rapley methode kan ook. Warme maaltijd kan ook zoals broccoli en gehaktballetjes, macaroni of worteltjes en vissticks.

Pippilotta gebruikt diverse flesvoedingen.

Slapen is belangrijk voor jonge kinderen. De eerste 15 maanden beschouwen wij als belangrijkste periode in het leven van een mens. Door voldoende rust en slaap kunnen zij hun ervaringen en indrukken verwerken. De aanwezige prikkels zorgen voor vermoeidheid, de pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat uw kind zich overgeeft aan de slaap en lekker uitrust. De slaaptijden van de baby’s zijn afhankelijk van het slaappatroon thuis en de behoefte van het kind.

Er zijn slaapkamers, voorzien van ergonomische stapelbedden. Ieder kind heeft zijn eigen bedje en eigen plekje zodat er structuur en geborgenheid is. De knuffel gaat natuurlijk ook mee en witje ook, oh nee die past niet in het bed….

mr nilson

De pedagogisch medewerker is aanwezig in de slaapkamer tot bijna alle kinderen slapen. Vervolgens wordt er regelmatig gecontroleerd of alle kinderen nog slapen. De slaapkamers zijn voorzien van een babyfoon / camera en meneer Nilson houdt ook nog de wacht  🙂